Nagerecht
4 personen
Griesmeelpudding met martini-granaatappelsaus
Ingrediënten:
35 + 35 g suiker
45 g griesmeel naturel
snufje zout
½ l volle melk
1 eetlepel oranjebloesemwater
(facultatief)
1 granaatappel
100 ml rode vermout
100 ml rodebessensap
Bereiding
Meng 35 gram suiker met
het griesmeel en het snufje zout. Verhit de melk met het oranjebloesemwater en
strooi er zodra het kookt het griesmeelmengsel in. Roer en laat heel zachtjes 2
minuten koken. Spoel een vormpje om met koud water en giet de griesmeelpap erin.
Dek af met plastic folie, laat afkoelen en zet daarna minstens 3 uur in de
koelkast.
Haal de pitjes
uit de granaatappel (op het internet barst het van de instructieve filmpjes).
Doe de vermout in een steelpannetje en laat hem zachtjes 3 minuten koken. Voeg
het bessensap en 35 gram suiker toe en los de suiker al roerende op. Roer het
aardappelmeel los met een minidrupje water en voeg al roerend bij de saus. Laat
zachtjes 1 minuut koken. Draai het vuur uit en doe lekker veel van de
granaatappelpitten in de saus. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Stort de pudding en serveer met de saus.
Commentaar Rudi
Ik had geen martini maar nog wel
aardbeienlikeur. De saus werd er erg zoet van maar omdat ik de griesmeel ietsje
minder suiker heb toebedeeld viel de combinatie goed uit.
Bron: De Volkskeuken, Onno
Kleyn
https://www.onnokleyn.nl/recept-griesmeelpudding-met-martini-en-granaatappel/