Voorgerecht
4 personen

Grieks dessert met vers fruit en noten


Ingrediënten

Griekse yogurt

handvol noten (walnoten, amandelen, hazelnoten) 

2 el. honing

paar wilde perzikken, ontveld en in stukjes

bramen, frambozen, bosbessen (assorti)

2 perssinaasappels


Maal de noten fijn in een vijzel. Rooster de noten op laag vuur in een droge koekenpan totdat ze net beginnen te verkleuren. Voeg twee eetlepels honing toe, hussel het geheel door elkaar en draai het vuur uit. Snijd de sinaasappels door midden en pers de sinaasappels. Meng de sinaasappelsap met de griekse yoghurt en bewaar de vier schillen van de sinaasappels. Breng de yoghurt eventueel nog wat op smaak met wat extra honing.
Leg de halve sinaasappels op een bord met rondom stukjes perzikken. Leg hierin de uitgeholde sinaasappels en vul deze met de yogurt en versier deze met fruit en de gekarameliseerde noten en vers fruit.

bron: http://www.lekkerengezellig.nl/5945/grieks-dessert.html