Voorgerecht
4 personen
Grieks dessert met vers fruit en noten
Ingrediënten
Griekse yogurt
handvol noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)
2 el. honing
paar wilde perzikken, ontveld en in stukjes
bramen, frambozen, bosbessen (assorti)
2 perssinaasappels
Maal de noten fijn in een
vijzel. Rooster de noten op laag vuur in een droge koekenpan totdat ze net
beginnen te verkleuren. Voeg twee eetlepels honing toe, hussel het geheel door
elkaar en draai het vuur uit. Snijd de sinaasappels door midden en pers de
sinaasappels. Meng de sinaasappelsap met de griekse yoghurt en bewaar de vier
schillen van de sinaasappels. Breng de yoghurt eventueel nog wat op smaak met
wat extra honing.
Leg de
halve sinaasappels op een bord met rondom stukjes perzikken. Leg hierin de
uitgeholde sinaasappels en vul deze met de yogurt en versier deze met fruit en
de gekarameliseerde noten en vers fruit.
bron: http://www.lekkerengezellig.nl/5945/grieks-dessert.html