Nagerecht
4 personen
Ingrediënten:
4 eieren, gesplitst
100 g suiker
1 el bloem
2 ½ dl volle melk
2 ½ dl slagroom
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
1 mango, in stukjes
3 vijgen, in plakjes
150 g frambozen
extra nodig: 4 kleine gratineerschaaltjes
Klop de eierdooiers met
de suiker en de bloem tot het als een dik lichtgeel lint van de gardes loopt.
Breng de melk en de room met het vanillestokje aan de kook en laat het ongeveer
10 min. trekken. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit
bij de room.
Schenk de
room al roerend in een dun straaltje bij het dooiermengsel, schenk het terug in
de pan en laat de room al roerend binden, zonder dat het aan de kook komt. Klop
de eiwitten bijna stijf en spatel ze vlak voor serveren door de vanilleroom.
Meng het fruit. Warm de ovengrill voor. Verdeel de vanilleroom over de
schaaltjes. Zet de schaaltjes op het ovenrooster en schuif het rooster op de
tweede richel onder de grill. Laat de room mooi bruin kleuren.
Serveer direct met het
gemengde fruit
Bron: Tip Culinair, Uitnodigend koken