Nagerecht
4 personen
Ingrediënten:
8 verse vijgen
100g roomkaas
1 tl kaneelpoeder
3 el bruine suiker
verse takjes munt, ter garnering
yoghurt, crème fraiche, mascarpone of ijs, om erbij te serveren
Knip acht vierkanten aluminiumfolie van 18 x 18 cm. Maak een kleine inkeping in elke vijg en leg elke vijg op een stuk folie. Doe de roomkaas in een kom. Voeg het kaneelpoeder toe en roer goed. Vul de vijgen met de kaneelroomkaas en bestrooi ze elk met een theelepel suiker. Vouw de folie rond de vijgen.
Leg de pakketjes circa 10 minuten op een hete barbecue tot de vijgen de gewenste mate van gaarheid hebben. Keer de pakketjes regelmatig. Leg de vijgen op borden en garneer ze met verse takjes munt.
Serveer ze direct, met yoghurt, crème fraiche, mascarpone of ijs.
Barbecue van Lorraine Turner & Linda Doeser (Parragon Books)