Nagerecht
4 personen

Gevulde sinaasappel


Ingrediënten:

6 sinaasappels

3,5 dl water

350 g suiker

1 el citroensap

1 zakje vanillesuiker

3 el sinaasappellikeur

1 eiwit

 

Kook het water met 300 g suiker, vanillesuiker, citroensap tot een siroop en laat die afkoelen.

Snijd een kapje van de sinaasappels en hol ze uit. Dit gaat goed met een grapefruitmesje en je vingers. Vang het sap op. Zorg ervoor dat de sinaasappels heel blijven.

Duw het vruchtvlees (in een zeef) goed uit. Je hebt 6 dl sinaasappelsap nodig.

Doe het sap en de likeur bij de afgekoelde siroop.

Doe het mengsel in een plat bakje en zet dat 3 uur in de vriezer. Klop het mengsel ieder half uur goed met een vork of garde. Je kunt natuurlijk ook een ijsmachine gebruiken.

Klop het eiwit zeer stijf en voeg de rest van de suiker toe. Blijf kloppen tot je een glanzende taaie massa hebt. Schep die door het sinaasappelijs (dat dus nog niet keihard bevroren mag zijn!). Vul de uitgeholde sinaasappels met het ijs (er mag een kop op!)  en zet het geheel nog minimaal 4 uur in de vriezer. Laat ook de dekseltjes mee bevriezen.

Je kunt eventueel eerst een dun plakje van de bodem snijden zodat de sinaasappels beter blijven staan, maar zorg er dan wel voor dat er geen gat in de bodem komt.

 

Recept: John Geelen

 

 

Commentaar van Joost:

Leuk en lekker licht gerecht.