Nagerecht
4 personen
Gevulde appelbollen
Ingrediënten
4 kleine appels (bijv.
Jonagold)
1 citroen
100 g amandelspijs (pak a 300 g)
1 ei (losgeklopt)
4 plakjes bladerdeeg ((diepvries),
ontdooid)
2 eetlepels boter
2 eetlepels suiker
Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen.
Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In diep bord amandelspijs met
citroenrasp en helft van ei losprakken. Appels vullen met spijs. Oven
voorverwarmen op 200 °C. Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem.
Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot
lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter
bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water. Deegpunten
naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken. Deeg
rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker. Appelbollen op
met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min.
goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets laten afkoelen.
Lauwwarm of koud serveren.
Bron: AH