Nagerecht
4 personen

Gevulde appelbollen


Ingrediënten

4 kleine appels (bijv. Jonagold)
1 citroen
100 g amandelspijs (pak a 300 g)
1 ei (losgeklopt)
4 plakjes bladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
2 eetlepels boter
2 eetlepels suiker

 

Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen. Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken. Appels vullen met spijs. Oven voorverwarmen op 200 °C. Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water. Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken. Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker. Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren.
 
Bron: AH