Nagerecht
4 personen
Geroosterde rabarber met aardbeien en muntsuiker
Ingrediënten:
500 gram jonge rabarber
250 gram aardbeien
50 gram boter
1,5 el witte basterdsuiker
munt
50 gram kristalsuiker
200 gram mascarpone
Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van circa 10 cm. Maak de aardbeien schoon en snij forse exemplaren eventueel doormidden. Hak de munt grof en mix met de kristalsuiker tot een muntsuiker. Verwarm de over voor op 200 graden. Smelt de boter met de basterdsuiker. Doe de rabarber in een ovenschaal en schenk de gesmolten boter erover. Zet ze 12 minuten in de oven. Doe dan de aardbeien erbij en bedruip die met wat vocht uit de ovenschaal. Zet de schaal 3 tot 5 minuten terug in de oven tot de aardbeien zacht zijn. Maak quenelles van mascarpone, schep de rabarber en aardbeien erbij, betrooi met muntsuiker en garneer met wat losse muntblaadjes.
Bron: Volkskrant Magazine