Nagerecht
4 personen

Geroosterde appel met koriandersorbet


Ingrediënten

3 stevige appels (Granny Smith)

1 zakje verse koriander (15 g)

1/2 eetlepel appelstroop

ca. 3 eetlepels poedersuiker

 

Voorbereiden

Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 2 uur bijna laten bevriezen (in het origele recept stond 1 uur maar dat was net te kort.

 

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen. Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren. Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren. Uit grill direct bestuiven met poedersuiker. In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in zo min mogelijk water (een eetlepel is al voldoende. In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. Plakken appel op vier borden leggen. Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.

 

Bron Allerhande januari 2002