Nagerecht
4 personen
1 citroen
4 stevige peren
100 g bittere chocolade
325 g poedersuiker
20 g boter
100 ml slagroom
Walnoten, gestampt en enkele heel
Cacaopoeder
Pers de citroen uit, schil de peren (probeer het steeltje eraan te laten) en breek de chocolade in stukjes.
Giet 1 liter water in een pan en voeg de suiker en citroensap toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een consistentie van een siroop. Leg de peren in de siroop en draai de hittebron laag. Pocheer de peren ca. 10 minuten en draai regelmatig. Laat ze niet te zacht worden. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de bovenkant als kapje eraf, bewaar dit en verwijder het klokhuis. Snijd aan de onderkant een vlak stuk zodat de peren kunnen staan.
Laat de stukjes chocolade au bain-marie smelten en haal de pan van de hittebron. Roer de boter erdoor en daarna de room. Meng zorgvuldig, prop in de onderkant van de peerholte een klein stukje brood als “stop” en vul de holte in de peer met ganache. Zet het kapje weer op de peer. Verdeel gestampte walnoten over vier borden en plaats de peren in het midden. Garneer met de hele walnoten en giet de ganache die over is over de peer. Bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Recept van Digikok.nl