Nagerecht
4 personen
100 g aardbeien
100 g frambozen
100 g bramen
100 g rode bessen
2 borrelglaasjes crème de cassis
2 el poedersuiker
sap van 1 citroen
Voor de sabayon:
2 eidooiers
1 dl champagne
50 g suiker
1 dl slagroom
20 g vanillesuiker
Maak het zomerfruit schoon. Meng de crème de cassis, poedersuiker en het citroensap in een kom en schep het fruit (behalve de aardbeien) erdoor; laat het fruit 1 uur marineren.
Snijd de aardbeien doormidden en zet de helften rechtop in een steker met de snijkant naar buiten.
Schenk het gemarineerde fruit voorzichtig in een zeef (van het marinadevocht op) en leg het in het midden van de steker. Haal de steker voorzichtig weg.
Kook het opgevangen vocht in een pannetje in tot stroopdikte en lepel dit om het taartje heen.
Meng de eidooiers met de champagne en suiker in een hittebestendige kom. Klop het mengsel boven een pan kokend water op tot 80 graden.
Haal de kom van de pan en klop net zo lang door tot de sabayon is afgekoeld.
Klop de slagroom op met de vanillesuiker en meng de sabayon erdoor. Lepel deze luchtige sabayon over het fruit.
Ik had geen crème de cassis en heb daarvoor port gebruikt. Ook erg lekker.
Uit: Sandwiches voor Lingo en soesjes voor Friends