Nagerecht
4 personen
Fruitsalade met anijsroom
Ingrediënten
4 sinaasappels
1/2 granaatappel
2 vijgen
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels suiker
1/8 liter slagroom
2 eetlepels anijslikeur (slijter)
8 blaadjes munt
Bereiden
Sinaasappels boven schaal dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp
mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden en sap opvangen. Pitten van
sinaasappel verwijderen. Granaatappel halveren, in stukken breken en pitjes
van velletjes ontdoen. Vijgen wassen en in vieren delen. Sinaasappelsap,
citroensap en 4 eetlepels suiker door elkaar roeren en door sinaasappel en
granaatappel mengen. In kom slagroom, rest van suiker en likeur stijf
kloppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met vijgen, muntblaadjes
en anijsroom.
Bron Allerhande, snelcode 197406.
Ik heb alleen Isolabella Sambuca gebruikt als anijslikeur en dit ook als
drank erbij geschonken.
In plaats van slagroom een combinatie van slagroom met Mascarpone en een bakje
verse bosvruchten erbij gedaan.