Nagerecht
4 personen

Fruitsalade met anijsroom


Ingrediënten

4 sinaasappels

1/2 granaatappel

2 vijgen

1 eetlepel citroensap

5 eetlepels suiker

1/8 liter slagroom

2 eetlepels anijslikeur (slijter)

8 blaadjes munt

Bereiden
Sinaasappels boven schaal dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden en sap opvangen. Pitten van sinaasappel verwijderen. Granaatappel halveren, in stukken breken en pitjes van velletjes ontdoen. Vijgen wassen en in vieren delen. Sinaasappelsap, citroensap en 4 eetlepels suiker door elkaar roeren en door sinaasappel en granaatappel mengen. In kom slagroom, rest van suiker en likeur stijf kloppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met vijgen, muntblaadjes en anijsroom.

Bron Allerhande, snelcode 197406.

Ik heb alleen Isolabella Sambuca gebruikt als anijslikeur en dit ook als drank erbij geschonken.
In plaats van slagroom een combinatie van slagroom met Mascarpone en een bakje verse bosvruchten erbij gedaan.