Nagerecht
4 personen

Frangipane met Peer


Ingrediënten:

4 peren (geschild, klokhuis verwijderd en in 4 plakken gesneden)

270 gram suiker

120 gram zachte boter

120 gram amandelmeel

25 gram bloem

1 ei

1 amarettokoekje

Citroen

Kaneelstokje

Zout

 

Doe 500 ml water, 150 gram van de suiker, 1 kaneelstokje en een schijfje citroen in een pan. Roer goed, breng aan de kook en voeg de plakken peer toe. Laat 20 minuten pruttelen. Klop de boter met de rest van de suiker (120 gram) tot een schuimig mengsel (8 tot 10 minuten kloppen). Voeg het ei toe en als die vermengd is het meel, de bloem, het verkruimelde koekje en een snuf zout.

 

Doe het mengsel (frangipane) in een ovenschaal. Laat de peren uitlekken en leg ze bovenop de frangipane. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen en serveer.

 

Bron: Cucina Italiana