Nagerecht
4 personen

Frambozentaartjes


IngrediŽnten:

250 gram frambozen

150 gram suiker

10 sneetjes casinowit

Citroen

Scheutje grand marnier, wodka of marasquin (net wat je lekker acht en in huis hebt)

Stijfgeklopte slagroom

 

 

De foto zegt alles: Feest op het bord! En niet moeilijk! Wel op tijd beginnen; zeker 4 uur wachttijd

 

Pak 4 muffinvormen (circa 8 cm doorsnee) Verwijder de korst van het brood en maak 4 cirkels ter grootte van de bodem van de vormpjes. Maak nog 4 cirkels van 5 cm. Scheur het resterende brood in kleine stukjes.

Pureer de frambozen (op 8 stuks na) met suiker, het sap van de citroen, 3 el water en 1 el grand marnier (of wodka). Druk door een zeef en vang het sap op. Gooi de resterende broodkruimels in de zeef en meng met de overgebleven frambozenresten. Roer er 2 eetlepels opgeklopte slagroom door.

Gebruik ĺ van het sap (in totaal heb je zoín 300 ml) om de cirkels mee te bedruipen. Laat even liggen op een bord, draai om en bedruip ook die kant.

Bekleed de binnenkant van de vormpjes met folie en laat een stuk over de rand uitsteken. Leg per vorm de grootste cirkel op de bodem, schep er het brood/slagroommengsel op en dek af met de kleinste vorm. Dek de vormpjes af met de uitstekende folie en zet zeker 4 uur in de koelkast.

Haal de taartjes uit de vormpjes, schik ze op een schaal, schenk het restant van het frambozensap er omheen, garneer met toefjes slagroom en de overgebleven hele frambozen.