Nagerecht
4 personen

Frambozenmousse op gelei


Ingrediënten
150 gram suiker
1 limoen
groene thee
25 gram gelatine

Bereiding gelei
breng 500 ml water met 150 gram suiker en een in schijfjes gesneden limoen aan de kook. Draai vuur uit zodra suiker is opgelost en voeg thee ei met groene thee toe, laat 5 minuten trekken. Los er de geweekte gelatine (1 voor 1) in op. Verdeel over 4 glazen en laat afkoelen en zet ze dan in de koelkast (minimaal een paar uur) om op te stijven

Krokantjes

Ingrediënten

100 gram hazelnoten grof gestampt
100 gram suiker
boter

Doe de hazelnoten met 60 gram suiker en wat boter in een koekenpan. Verhit al roerend tot suiker een lichte karamel is geworden. Voeg 40 gram suiker toe en spreid mengsel uit op een stuk bakpapier. Laat afkoelen

Mousse

Ingrediënten

200 gram frambozen
75 gram suiker
250 ml slagroom
eiwit van 2 eieren

Pureer de helft van de frambozen met 50 gram suiker. Klop de slagroom stijf en meng hem met de gepureerde frambozen. Klop het eiwit stijf met 25 gram suiker en een snufje zout, meng door de frambozen slagroom. Leg in elk glas op de gelei 6 tot 8 hele frambozen, schep de mouse erin en breek wat van de krokantjes, leg 1 framboos bovenop en serveer.