Nagerecht
4 personen
Frambozenmousse op gelei
Ingrediënten
150 gram suiker
1 limoen
groene thee
25 gram gelatine
Bereiding gelei
breng 500 ml water met 150 gram
suiker en een in schijfjes gesneden limoen aan de kook. Draai vuur uit zodra
suiker is opgelost en voeg thee ei met groene thee toe, laat 5 minuten
trekken. Los er de geweekte gelatine (1 voor 1) in op. Verdeel over 4 glazen
en laat afkoelen en zet ze dan in de koelkast (minimaal een paar uur) om op
te stijven
Krokantjes
Ingrediënten
100
gram hazelnoten grof gestampt
100 gram suiker
boter
Doe de hazelnoten met 60 gram suiker en wat boter in een koekenpan.
Verhit al roerend tot suiker een lichte karamel is geworden. Voeg 40 gram
suiker toe en spreid mengsel uit op een stuk bakpapier. Laat afkoelen
Mousse
Ingrediënten
200 gram frambozen
75 gram suiker
250 ml slagroom
eiwit van 2 eieren
Pureer de helft van de frambozen met 50 gram suiker. Klop de slagroom
stijf en meng hem met de gepureerde frambozen. Klop het eiwit stijf met 25
gram suiker en een snufje zout, meng door de frambozen slagroom. Leg in elk
glas op de gelei 6 tot 8 hele frambozen, schep de mouse erin en breek wat
van de krokantjes, leg 1 framboos bovenop en serveer.