Nagerecht
4 personen

Filo pakketje met banaan, Marokkaanse stijl


Ingrediënten

Banaan

25 g boter

2 el basterdsuiker

1 banaan, in grote stukken gesneden

Filo pakketje

4 vellen filo deeg

110 g gesmolten boter

2 tl kaneel

4 tl basterdsuiker

125 g gedroogde abrikozen

40 g witte amandelen, grof gehakt

2 el honing

Rasp van 1 sinaasappelschil

2 tl poedersuiker

4 bolletjes ijs

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC

Zet een koekenpan op het vuur tot hij heet is en voeg de boter en de suiker toe. Voeg de bananen toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Zet ze apart en laat ze afkoelen.

Leg een vel filo deeg op een bakplaat (gebruik liefst een siliconenmatje!) en bestrijk rijkelijk met gesmolten boter. Strooi hier een halve theelepel kaneel over en een theelepel basterdsuiker. Leg hierop een tweede, derde en vierde vel filo deeg en bestrijk iedere laag met boter en strooi er kaneel en basterdsuiker over.

Leg de bananen in het midden over de lengte van de deegvellen.

Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en meng ze in een schaaltje met de gehakte amandelen, de honing en sinaasappel schil. Leg het mengsel op de bananen.

Vouw het filo deeg over de vulling en draai het om, zodat de naad aan de onderkant zit.

Bestrijk het deeg met gesmolten boter en strooi er de poedersuiker over.

Zet het pakketje in de oven en bak gedurende 15 minuten of tot het deeg knapperig en goudkleurig is.

Snijd het pakketje in vier stukken en serveer die samen met een bolletje ijs.

 

Recept: James Martin (Saturday Kitchen)