Nagerecht
4 personen
Dulce de Lecheijs met rood fruit
Ingrediënten
1 blik gezoete
gecondenseerde melk (400 g)
Geroosterde pecannoten:
50 g pecannoten
1 el boter
1/4 tl zout
IJs:
250 ml slagroom
150 ml volle melk
1 el bruine rum (optioneel)
aardbeien
bosbessen
frambozen
bramen
Maak eerst de dulce de leche: verwijder het papieren
etiket en leg het blik in een grote pan met kokend water. Het blik moet volledig
onder water staan tijdens het koken. Laat 3 uur koken op laag vuur met een
deksel op de pan. Controleer af en toe of het water het blik blijft bedekken. Er
ontstaat een dikke Karamelcrème.
Voor de pecannoten: leg de noten met de boter en het zout
in een kleine ovenvaste schaal. Rooster de noten 20-25 minuten en schep ze af en
toe om. Laat afkoelen en hak ze fijn.
IJs: doe de dulce de leche in een kom en giet de
slagroom, de melk en de rum erbij. Klop goed met een elektrische handmixer door
elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Zet het in de koelkast en laat goed
koud worden.
Giet het koude mengsel in een draaiende ijsmachine en
voeg op het laatst de noten toe. Schep het ijs in een kom en zet in de vriezer.
We hebben het geserveerd met rood fruit: bramen, aardbeien, bosbessen en
frambozen
Recept: Linda
Lomelino (internet)
Avond: 28/10/17, 20
jarig bestaan bij Joost