Nagerecht
4 personen
Druivenclafoutis
Ingrediënten
250 g pitloze blauwe druiven
250 g pitloze witte druiven
1/2 dl Moscatell de L`Emporda 2007
50 g boter 4 eieren 75 g witte basterdsuiker
100 g bloem zout
1 bekertje crème fraîche (2 dl)
2 dl volle melk poedersuiker uit strooibus
Materialen
lage taartvorm, doorsnede 26 cm
Bereiden
Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen.
Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175 °C.
(In magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter.
Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen.
Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraîche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen.
Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover sprenkelen.
In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker.
Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.
Serveren met het restant van de Muscat de Beaume de Venise
Allerhande, oktober 2002