Nagerecht
6 personen

Crêpes met appel


Ingrediënten:
1 zakje vanillesuiker

150 gr bloem gezeefd
3 eieren
250 ml melk
25 gr boter (gesmolten)
3 appels
3 eetlepels rozijnen
snuf kaneel
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
poedersuiker om te garneren
 
Bereiding
Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin.
Bak in totaal ca. 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen (eventueel geweld in port), kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.

Bron: www.leukerecepten.nl