Nagerecht
6 personen
Crêpes met appel
Ingrediënten:
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem gezeefd
3 eieren
250 ml melk
25 gr boter (gesmolten)
3 appels
3 eetlepels rozijnen
snuf kaneel
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
poedersuiker om te garneren
Bereiding
Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout
en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en
klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in
een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide
kanten goudbruin.
Bak in
totaal ca. 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes.
Meng met de rozijnen (eventueel geweld in port), kaneel, suiker en citroensap.
Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg
wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2 x dubbel. Bestrooi met wat
poedersuiker.
Bron: www.leukerecepten.nl