Nagerecht
4 personen
Ingrediënten
1
zakje vanillesuiker
120 g bloem gezeefd
2 eieren
1 eierdooier
200 ml melk
300 ml sinaasappelsap (vers geperst)
50 ml citroensap
125 g bruine basterdsuiker
60 g boter
4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
Bereiden
Meng de vanillesuiker met een mespunt zout door de bloem. Maak in het midden
een kuiltje en doe de eieren en de eidooier erin. Voeg al roerend de melk en 80
ml water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Laat het afgedekt in de
koelkast minstens 1 uur rusten.
Breng in een pan het sinaasappelsap met het citroensap en de bruine suiker aan
de kook. Laat 8-10 minuten zachtjes koken tot een gebonden saus.
Smelt 30 g boter en roer dit door het beslag. Laat de crêpepan goed heet worden
en verhit een klontje boter. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net
bedekt is. Laat het beslag al draaiend over de pan uitvloeien. Bak beide kanten
van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden. Bak in totaal 8 stuks.
Verwarm de sinaasappel-citroensaus in een koekenpan op laag vuur. Vouw de crêpes
in vieren en leg ze een voor een in de saus (zorg dat de crêpes goed door de
saus zijn gewenteld).
Schenk de Grand Marnier in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te
flamberen. Giet de brandende Grand Marnier over de crêpes en serveer meteen.
Bron: Allerhande kaart 484586