Nagerecht
4 personen
Ingrediënten:
400 gram suiker
1 liter volle melk
1 vanillestokje (of een zakje
vanillesuiker)
6 eieren
8 dessertschaaltjes
optioneel:
nectarine (in stukjes)
ontpitte kersen
wilde perzik (in stukjes)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe 150 gram van de suiker met 5 eetlepels water in
een pan en verhit. Niet roeren!
Draai, zodra de kleur van de massa lichtbruin is, het
vuur uit. Giet en verdeel de vloeibare caramel over de dessertschaaltjes.
Breng de melk aan de kook met het gespleten
vanillestokje. Laat zachtjes 5 minuten koken, schrap dan het binnenste van het
stokje en doe in de melk. Gooi het stokje weg.
Klop de eieren met de resterende 250 gram suiker glad
in een grote kom.
Giet
al kloppende met een garde de melk door de eieren.
Giet in de schaaltjes. Zet die in een ovenslee en giet
een laagje kokend water in de slee.
Bak de crèmes circa 40 minuten. Hij ziet er misschien
nog zacht uit, maar is gaar als een erin gestoken mes er droog uitkomt.
Laat de crèmes afkoelen en
bewaar in de koelkast. Stort ze desgewenst voor het serveren.
Optioneel: ik heb er nog vers fruit aan toegevoegd. Dit zat niet bij het orginele recept maar voor kleur en smaak was het een mooie toevoeging
Bron: De Volkskeuken:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ouderwets-lekkere-creme-caramel~bababec6/