Nagerecht
4 personen
Citroenmousse met frambozen en munt
Ingrediënten:
60 gr suiker
1 citroen
125 ml slagroom
2 eieren
3 blaadjes gelatine
Munt om te garneren
150 gram frambozen
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Rasp de citroen en pers hem uit.
Gebruik eventueel een zeef om de pitjes op te vangen. Verwarm het citroensap in
een pannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat hierin oplossen. Laat
iets afkoelen. Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker schuimig met de
mixer. Voeg het citroensap toe en mix er kort door. Klop de slagroom stijf in
een andere kom en meng vervolgens met het citroenmengsel. Klop als laatste de
eiwitten stijf in een schone kom met schone mixer en spatel deze door het romige
citroenmengsel. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur
opstijven in de koelkast. Garneer de citroenmousse met de citroenrasp de
frambozen en wat munt.