Nagerecht
4 personen

Citroenijsjes van vroeger met amandelcrunch


Ingrediënten
4 citroenen
Citroensorbet
Munt 
Amandelcrunch:
300 gram eiwit
300 gram suiker
225 gram amendelpoeder
270 gram poedersuiker
40 gram amandelmelk
25 gram amandelschaafsel
 
Bereiding crunch:
Klop het eiwit op en voeg de suiker toe.
Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Voeg toe aan het eiwit met de amandelmelk en meng dit voorzichtig luchtig
Strijk uit op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de amandelschaafsel. Bak 10 minuten op 170 graden. Breek daarna in stukjes en laat verder drogen in de oven op 70 graden
 
Hol de citroenen uit en schep in elke citroen een lepel van de crunch. Top af met de citroensorbet (wat je uit de citroen heb geschept) en nog wat crunch. Werk af met munt.
 
 Bron: Sergio Herman