Nagerecht
4 personen
Chocoladetaartje met amandelcaramel
Voor de karamel
Ingrediënten
150 gram suiker
2 eetlepels sinaasappelsap
75 gram geschaafde amandelen
bakpapier en een beetje boter
Doe de suiker en het
sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en laat de suiker heel zachtjes
smelten tot je een mooie vloeibare karamel hebt. Rooster de amandelen in een
droge koekenpan. Meng ze met de karamel en spreid dit mengsel uit op licht
beboterd bakpapier. Koud en hard laten worden en in stukken breken.
Voor de taartjes
Ingrediënten
125 gr pure chocolade
60 gr boter
60 gr suiker
2 losgeklopte eidooiers, bewaar het
eiwit!
15 gr bloem
Vuurvaste potjes voor in de oven
Smelt de chocolade
en de boter, voeg al roerende de suiker toe tot het goed gemengd is en doe de
losgeklopte eidooiers erbij. Klop de eiwitten stijf en voeg dit mengsel en de
bloem toe aan het chocolade-mengsel. Roer het nu voorzichtig en luchtig door
elkaar heen. Boter de vuurvaste potjes goed in, doe het beslag erin en zet het
een tijdje in de koelkast. Bak de taartjes nu op 180 graden in een voorverwarmde
oven gedurende 8 à 10 minuten. Let op: niet te lang bakken anders zijn ze niet
zo lekker smeuïg van binnen!