Nagerecht
4 personen

Chocoladetaartje met amandelcaramel


Voor de karamel

Ingrediënten
150 gram suiker
2 eetlepels sinaasappelsap
75 gram geschaafde amandelen
bakpapier en een beetje boter
 
Doe de suiker en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en laat de suiker heel zachtjes smelten tot je een mooie vloeibare karamel hebt. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Meng ze met de karamel en spreid dit mengsel uit op licht beboterd bakpapier. Koud en hard laten worden en in stukken breken.


Voor de taartjes
Ingrediënten
125 gr pure chocolade
60 gr boter
60 gr suiker
2 losgeklopte eidooiers, bewaar het eiwit!
15 gr bloem
Vuurvaste potjes voor in de oven
 
Smelt de chocolade en de boter, voeg al roerende de suiker toe tot het goed gemengd is en doe de losgeklopte eidooiers erbij. Klop de eiwitten stijf en voeg dit mengsel en de bloem toe aan het chocolade-mengsel. Roer het nu voorzichtig en luchtig door elkaar heen. Boter de vuurvaste potjes goed in, doe het beslag erin en zet het een tijdje in de koelkast. Bak de taartjes nu op 180 graden in een voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten. Let op: niet te lang bakken anders zijn ze niet zo lekker smeuïg van binnen!