Nagerecht
4 personen

Chocoladepotjes met vers fruit


Let op: de chocoladepotjes moeten minstens 6 uur opstijven in de koelkast

 

Ingrediënten vispakketjes in zeewier (kombu)

80 g pure chocolade, minstens 70%

150 g slagroom

½ theelepel vanille extract

½ theelepel piment

1 ei

 

Hak de chocolade in gruis.

Verhit 125 g slagroom tegen de kook en meng de vanille extract en piment door de slagroom.

Giet het mengsel bij de chocolade gruis en laat het ongeveer 30 seconden zo staan. Meng dan goed, ongeveer 30 seconden. Voeg het ei toe en meng nu ongeveer 45 seconden. Giet het mengsel in glazen en laat het minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Haal het mengsel een half uur voor serveren uit de koelkast, giet het laatste beetje slagroom erover en plaats er wat vers fruit op.

 

We dronken hierbij een Alexander, Aqua di Vita, Grappa Prosecco.

 

Bron: Nigella Lawson