Nagerecht
4 personen
Ingrediënten:
150 gram geschilde peren in blokjes
150 gram ricotta
120 gram bloem
120 gram poedersuiker
20 gram geraspte extra pure
chocolade
8 verse dadels
2 eieren (gesplitst)
bakpoeder
zout
Snijd 6 dadels en de helft van de peren in blokjes. Meng de ricotta met de
poedersuiker en voeg vervolgens de 2 eierdooiers, de bloem, de chocolade, 1/2 tl
bakpoeder en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar. Klop de eiwiiten op en
spatel ze voorzichtig door het mengsel. Voeg als laatste de blokjes dadel en
peer toe. Schenk het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Zet het 50
minuten in de oven op 170 graden. Laat de cake even afkoelen en snijd het
restant van de peer en de 2 dadels in blokjes. Serveer een stukje cake met de
peer en dadels.
Bron: La Cucina Italiana dec 2009