Nagerecht
4 personen

Cheescake


IngrediŽnten dressing
310 g Oreo (of Bastogne) (Ik heb 260 g Bastogne gebruikt -een pak- en gemerkt dat je meer boter nodig hebt voor een stevige bodem met Bastogne koeken. Deze hoeveelheid van 80 g boter is te weinig, ik denk 110 g)
80 g ongezouten roomboter
200 g MonChou (verse roomkaas)
100 g Griekse yoghurt
100 g witte chocolade met crisped rice

 

Bereiding
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of verkruimel met de stamper. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.
Doe de roomkaas en yoghurt in een kom en pureer met een staafmixer. Snijd de witte chocola fijn (Ik heb de grove rasp gebruikt, is wel wat werk maar de chocolade wordt mooi klein en goed te verdelen) en schep voorzichtig door het mengsel. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem. Verdeel de rest van de koekkruimels over het roomkaasmengsel en druk voorzichtig glad.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de cheesecake uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm Schuif voorzichtig met een brede spatel de cheesecake op een bord. Leg op de bovenkant van de taart nog een bord en draai om.
 
Bron: AH