Nagerecht
4 personen

Bramen-kaneeltaart


Ingrediënten:

140 g suiker

140 g zachte boter

140 g gemalen amandelen

140 g zelfrijzend bakmeel

1 ei

2 tl kaneel

2 tl vanille-essence

225 g verse bramen

 

Taart:

Verwarm de oven voor op 180 oC. Bekleed een bakvorm met een doorsnde van ca. 23 cm met bakpapier.

Klop de suiker, de boter, de amandelen, het ei en de helft van de kaneel door elkaar.

Schep de helft van dit mengsel in de vorm en strijk het glad. Strooi er de bramen op en verdeel de rest van het deeg erover. Alle bramen moeten bedekt zijn.

Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in ca. 1 uur goudbruin.

Laat de taart in de vorm afkoelen.

Haal de taart uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker en de rest van de kaneel.

 

Recept: Smulweb (internet)

 

Commentaar van Joost:

Lekker en simpel. Het valt niet mee gemalen amandelen te krijgen. Ik heb uiteindelijk blanke amandelen gekocht (Turkse winkel) en die zelf gemalen in de keukenmachine.
De taart is voldoende voor acht personen.

Hij ging schoon op.