Nagerecht
8 personen
Bosbes Citroen Cheesecake
Let op; bewerkelijk, begin op tijd (dag van tevoren))
Voor de bodem:
Ingrediënten
60 gram amandelen
80 gram havermout
40 gram kokossuiker
30 ml kokosolie
Wat zout
20 ml ahornsiroop
20 gram kokosrasp
Grill de amandelen 5 minuten op 180 graden. Pureer samen in een blender met de
havermout, kokossuiker en zout. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en mix
opnieuw. Voeg als laatste de koksrasp toe. Bedek de vormpjes met bakpapier en
leg het mengsel erop. Bak af in circa 12 minuten in de oven op 180 graden.
Voor de kokoscreme:
Ingrediënten
2 blikjes kokosmelk
1/2 eetleepel vanilleextract
1 eetlepel honing
Zet een 2 blikjes kokosmelk
minimaal 4 uur in de koelkast (hele nacht mag ook). Open het blik en schep het
dikke deel van de kokoscreme in een bakje, meng met ½ eetlepel vanille extract
en 1 eetlepel honing.
Cheesecake;
100 gram in water geweekte cashewnoten
80 ml kokosolie
100 ml ahornsiroop
Het sap en de rasp van 1 citroen
Circa 150 gram kokoscreme
Pak de bodems en leg ze in
een passende vorm. Hak de cashewnoten, voeg de koksolie toe en mix opnieuw. Voeg
dan de ahornsiroop, citroen rasp en sap en kokoscreme toe , mix weer. Schep het
mengsel op de bodems , dek af en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Serveren: haal uit de vorm en garneer met 100 gram bosbessen. Bon appetite.
Bron: Frans kookboek Gateaux Naturels