Nagerecht
8 personen

Bojo, Surinaams cassavegebak


Ingrediënten
1kilo schoongemaakte cassave
1 kokosnoot (of 3/4blok santen)
300 gram suiker
110 gram boter
2 eieren
10-15 gram vanillesuiker
4 eetlepels amandelschaafsel
1,5 eetlepel amandelaroma
75-100 gram rozijnen
beetje kaneel voor de garnering.

 

Benodigdheden
voorverwarmde oven 175 graden
platte bakvorm of ovenschaal +- 4cm diep
hakmachine
garde
mix kom

 

Bereiding
Schil de Cassave en snij ze door in de lengte en verwijder de nerf, rasp of haksel de wortel
Breek de harde schil van de kokosnoot met een hamer rondom. Het handigst is het als je de kokosbol zelf heel houd, dan kun je er, na het verwijderen van de harde schil, met een kaasschaaf het bruine schilletje eraf halen. Spoel de witte kokos af, breek hem in stukken en rasp of haksel de kokos klein.
Doe de kokos met de geraspte cassave en de inmiddels zachte boter, vanillesuiker, (naar smaak) suiker, amandel aroma en eieren. Meng dit met de garde tot een gladde massa. Schep de amandelschaafsel en de rozijnen erdoorheen. doe het mengsel in de platte met boter ingesmeerde ovenschaal en bak de Bojo gaar in ongeveer 1 tot 1.1/4 uur, afhankelijk van uw oven.
Na een uur voorzichtig met een breinaald prikken, hij mag een beetje plakkerig zijn. Als de Bojo uit de oven komt kunt u er een beetje kaneel over strooien, maar zonder is ook lekker.

 

Bron: http://www.kookjij.nl/recept-bojo-surinaamse-cassave-gebak-taart