Nagerecht
4 personen

Bloedsinaasappeltaart


Ingrediënten:

200 g suiker
bloedsinaasappels, sap en schil
1 tl oranjebloesemwater
2 eieren plus 6 dooiers
200 g boter, in blokjes
Taartbodem 25 cm
Extra voor bovenop
3 bloedsinaasappels, geschild en in plakken gesneden
1 el basterdsuiker

Methode
Klop de suiker, sinaasappelsap en –schil, oranjebloesemwater, eieren en eidooiers in een kom tot ze goed gemengd zijn. Voeg de boter toe en zet de kom op een pan met kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken!
Verhit gedurende 15 – 20 minuten terwijl je regelmatig roert tot de boter gesmolten is en het mengsel dikker wordt. Laat het geheel afkoelen.
Giet het afgekoelde mengsel in de taartbodem en bedek met folie om de vorming van een vel te voorkomen. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Leg de schijfjes bloedsinaasappel op de taart, strooi er de suiker over en karamelliseer de suiker met een brander.
Serveer desgewenst met geklopte slagroom.
 
Recept: Simon Rimmer (https://www.bbc.com/food/blood_orange)
 
Commentaar Joost: Bloedsinaasappels zijn maar kort, en moeilijk, verkrijgbaar. Oranjebloesemwater wordt meestal verkocht in cosmeticawinkels, bijvoorbeeld Erica. Je kunt dat op je gezicht smeren, maar ook in deze taart doen (hetzelfde geldt ook voor rozenwater).