Nagerecht
4 personen
Bloedsinaasappeltaart
Ingrediënten:
200 g
suiker
3 bloedsinaasappels,
sap en schil
1 tl oranjebloesemwater
2 eieren plus 6 dooiers
200 g boter, in blokjes
Taartbodem 25 cm
Extra voor bovenop
3 bloedsinaasappels, geschild en in
plakken gesneden
1 el basterdsuiker
Methode
Klop
de suiker, sinaasappelsap en –schil,
oranjebloesemwater, eieren en eidooiers
in een kom tot ze goed gemengd zijn.
Voeg de boter toe en zet de kom op een
pan met kokend water. De bodem van de
kom mag het water niet raken!
Verhit
gedurende 15 – 20 minuten terwijl je
regelmatig roert tot de boter gesmolten
is en het mengsel dikker wordt. Laat het
geheel afkoelen.
Giet het
afgekoelde mengsel in de taartbodem en
bedek met folie om de vorming van een
vel te voorkomen. Laat het geheel
afkoelen in de koelkast.
Leg de
schijfjes bloedsinaasappel op de taart,
strooi er de suiker over en
karamelliseer de suiker met een brander.
Serveer
desgewenst met geklopte slagroom.
Recept:
Simon Rimmer (https://www.bbc.com/food/blood_orange)
Commentaar Joost:
Bloedsinaasappels zijn maar kort, en
moeilijk, verkrijgbaar.
Oranjebloesemwater wordt meestal
verkocht in cosmeticawinkels,
bijvoorbeeld Erica. Je kunt dat op je
gezicht smeren, maar ook in deze taart
doen (hetzelfde geldt ook voor
rozenwater).