Nagerecht
4 personen
Bleu d'Auvergne met in honing gekarameliseerde peer
Ingredienten
4 plakjes rijpe Bleu
d'Auvergne à ca. 40 g
2 stevige Doyenne de comice peren
roomboter
een paar plakjes roggebrood
een aantal pitloze,
gehalveerde witte druiven
2 eetlepels vloeibare honing
Verwarm de oven voor op 180
°C.
Leg de plakjes kaas
op vier kleine, ovenbestendige bordjes. Schil de peren, halveer ze en pocheer in
water met wat suiker tot ze net gaar zijn (niet te zacht). Verwijder het
klokhuis en snijd elke peer in de lengte in ca. 10 partjes. Bak de partjes in
een pan met antiaanbaklaag met wat boter licht bruin, voeg de honing toe en laat
carameliseren (houd het goudkleurig). Blus af met wat van het pocheervocht. Kook
in en voeg op het laatst een paar klontjes koude boter toe om te binden (niet te
veel anders wordt het te vet). Zet tijdens het inkoken de bordjes met kaas 3-4
minuten in de oven, totdat ze net gesmolten zijn. Leg de plakjes peer op de kaas
en lepel er een beetje saus over. Leg er wat roggebrood en halve druiven naast.
Serveer direct.
Bron: Het recept 'Bleu
d'Auvergne met in honing gecarameliseerde peer' wordt je aangeboden door chef
Igor Sens van restaurant Utrechtsedwarstafel.