Nagerecht
4 personen

Bladerdeegtorentjes


Ingrediënten

Bladerdeegtorentjes
Ingrediënten
3 plakken roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 eetlepels honing (met oranjebloesem, fles)
100 g pitloze groene druiven
1 eetlepel verse muntblaadjes, in dunne reepjes
½  liter vanilleijs
1 zakje gepelde walnoten (25  g), grofgehakt
1 eetlepels poedersuiker

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen. Snijd de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen.
Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje. Bestrooi de bladerdeegtorentjes met de walnoten en de poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen. Garneer het bord met het druivenmuntmengsel en serveer direct.

TIP
Lekker met een kopje sterke koffie dat je op smaak brengt met kaneel en honing en serveert met een flinke dot slagroom!
 
Bron: Allerhande 2007