Nagerecht
4 personen
Bladerdeegtorentjes
Ingrediënten
Bladerdeegtorentjes
Ingrediënten
3 plakken roomboterbladerdeeg
(diepvries), ontdooid
2 eetlepels honing (met
oranjebloesem, fles)
100 g pitloze groene druiven
1 eetlepel verse muntblaadjes,
in dunne reepjes
½ liter vanilleijs
1 zakje gepelde walnoten (25
g), grofgehakt
1 eetlepels poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Leg de 16 vierkantjes
op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Prik ze in met een
vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Bak ze in
15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen.
Snijd de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen.
Leg op ieder bord een vierkantje
bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek
die met een bladerdeegvierkantje. Bestrooi de
bladerdeegtorentjes met de walnoten en de poedersuiker en
druppel de rest van de honing eroverheen. Garneer het bord
met het druivenmuntmengsel en serveer direct.
TIP
Lekker met een kopje sterke koffie
dat je op smaak brengt met kaneel en honing en serveert met
een flinke dot slagroom!
Bron: Allerhande 2007