Nagerecht
4 personen
Bladerdeeg met frambozen
Ingrediënten
2 plakken bladerdeeg uit de diepvries
100 g verse roomkaas
200 g frambozen (bramen gaat ook heel goed)
0,1 l vanillevla
2 el suiker
2 el gembersiroop
2 el geschaafde amandelen
poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225
graden.
Ontdooi het bladerdeeg en snijd de plakjes diagonaal doormidden. Bestrooi ze met
suiker en de geschaafde amandelen.
Bak de plakjes in ca. 8 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Roer de verse roomkaas met de vanillevla en de gembersiroop los. Snijd de
plakjes bladerdeeg overdwars door en leg de onderste helften op vier bordjes.
Strijk het roomkaasmengsel er over uit en verdeel de frambozen over het mengsel.
Houd er enkele achter voor de garnering. Leg hierop de bovenste helft van het
bladerdeeg.