Nagerecht
4 personen

Bladerdeeg met frambozen


Ingrediënten

2 plakken bladerdeeg uit de diepvries

100 g verse roomkaas

200 g frambozen (bramen gaat ook heel goed)

0,1 l vanillevla

2 el suiker

2 el gembersiroop

2 el geschaafde amandelen

poedersuiker

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Ontdooi het bladerdeeg en snijd de plakjes diagonaal doormidden. Bestrooi ze met suiker en de geschaafde amandelen.
Bak de plakjes in ca. 8 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Roer de verse roomkaas met de vanillevla en de gembersiroop los. Snijd de plakjes bladerdeeg overdwars door en leg de onderste helften op vier bordjes. Strijk het roomkaasmengsel er over uit en verdeel de frambozen over het mengsel. Houd er enkele achter voor de garnering. Leg hierop de bovenste helft van het bladerdeeg.