Nagerecht
6 personen
175 g bloem
snufje zout
4 eieren, losgeklopt
2 grote rijpe bananen, gepeld en gepureerd
3 dl kokosmelk
plantaardige olie voor het bakken van de flensjes
garnering
plakjes banaan
6 el limoensap
poedersuiker
kokoscrème
Meng de bloem, het zout, de eieren, de bananen en de kokosmelk in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad beslag. Of zeef de bloem en de zout boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en klop het geheel glad.
Zet het belsag minimaal 1 uur in de koelkast. Haal het uit de koelkast en klop nog eens kort. Verhit een kliene heoveelheid olie in een kleine koekenpan tot hij zeer heet is.
Giet eetlepels beslag in de pan. Bak tot de onderkant goudbruin is, keer en bak de andere kant ook goudbruin.
Ga door tot het beslag op is en u ongeveer 36 pannenkoekjes hebt. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de pannenkoekjes op een stapeltje. Garneer met plakjes banaan, besprenkel met limoensap en strooi er poedersuiker over. Serveer met kokoscrème
Tip van de kok: de flensjes samken het lekkerst als ze warm en vers zijn. Houd ze dus in een oven op temperatuur tot je ze allemaal gebakken hebt.
Recept: Kookgids Thais van Christine France