Nagerecht
4 personen

Banaan-Karameltaart


Ingrediënten:

250 g digestive koekjes

100 g echte boter

100 g chocolade

3 blaadjes gelatine

100 g suiker

250 ml slagroom

200 g crème fraiche

3 bananen

 

Verkruimel de koekjes. Meng met de boter en schep in een vorm van 20 cm. Druk aan met de bolle kant van de lepel. Verwarm de chocolade au bain-marie en verdeel over de laag koekjes. Zet dit in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor. Laat de suiker karamelliseren. Roer nu voorzichtig 4 eetlepels door de suiker en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Voeg nu ¾ van het karamel mengsel door de slagroom. Snijd de banaan in dikke plakken en leg op de chocolade. Schep de karamelslagroom erop en draai een spiraal van de overgebleven karamel op de taart. Zet minimaal drie uur in de koelkast.

 

Bron: Allerhande 11, 2012