Nagerecht
4 personen
Banaan-Karameltaart
Ingrediënten:
250 g digestive koekjes
100 g echte boter
100 g chocolade
3 blaadjes gelatine
100 g suiker
250 ml slagroom
200 g crème fraiche
3 bananen
Verkruimel de koekjes. Meng met de boter en schep in een
vorm van 20 cm. Druk aan met de bolle kant van de lepel. Verwarm de chocolade au
bain-marie en verdeel over de laag koekjes. Zet dit in de koelkast. Week de
gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf en spatel de crème fraiche
erdoor. Laat de suiker karamelliseren. Roer nu voorzichtig 4 eetlepels door de
suiker en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Voeg nu ¾ van het karamel mengsel
door de slagroom. Snijd de banaan in dikke plakken en leg op de chocolade. Schep
de karamelslagroom erop en draai een spiraal van de overgebleven karamel op de
taart. Zet minimaal drie uur in de koelkast.
Bron: Allerhande 11, 2012