Nagerecht
4 personen
 

Baba au rum


Ingrediënten

Baba

4 g gedroogde gist

200 g bloem

1 mespuntje zout

70 g boter

1 tl honing

5 eieren

Siroop

1 vanillestokje

250 ml water

250 g suiker

1 citroen

1 sinaasappel

100 ml rum

Garneren

100 ml slagroom

seizoensfruit

Extra nodig

10 timbaaltjes van ca 100 ml

olie en boter om in te vetten

 

Baba
Los het gist op in 3 eetlepels water. Meng bloem, zout, boter, het gismengsel en de honing. Voeg één voor één de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Smelt een klontje boter en vet de babavormpjes in. Verdeel het deeg over de vormpjes en laat ze circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de baba’s in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Siroop
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng water, suiker, vanillemerg en het leeg geschraapte vanillestokje, sap van een halve citroen en sinaasappel aan de kook. Kook tot de suiker opgelost is, haal de pan van het vuur en schenk de rum erbij.

Klop de slagroom stijf. Haal de baba’s uit de vormpjes en laat ze in de siroop drenken tot ze verzadigd zijn. Serveer de baba’s met fruit en de slagroom.

 

Recept: Rudolph van Veen (24kitchen)