Nagerecht
4 personen
Baba au rum
Ingrediënten
Baba
4 g gedroogde gist
200 g bloem
1 mespuntje zout
70 g boter
1 tl honing
5 eieren
Siroop
1 vanillestokje
250 ml water
250 g suiker
1 citroen
1 sinaasappel
100 ml rum
Garneren
100 ml slagroom
seizoensfruit
Extra nodig
10 timbaaltjes van ca 100 ml
olie en boter om in te vetten
Baba
Los het gist
op in 3 eetlepels water. Meng bloem, zout, boter, het gismengsel en de honing.
Voeg één voor één de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Smelt een klontje
boter en vet de babavormpjes in. Verdeel het deeg over de vormpjes en laat ze
circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de baba’s in de
oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Siroop
Halveer het
vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng water, suiker,
vanillemerg en het leeg geschraapte vanillestokje, sap van een halve citroen en
sinaasappel aan de kook. Kook tot de suiker opgelost is, haal de pan van het
vuur en schenk de rum erbij.
Klop de slagroom stijf. Haal de baba’s uit de vormpjes en laat ze in de siroop drenken tot ze verzadigd zijn. Serveer de baba’s met fruit en de slagroom.
Recept: Rudolph van Veen (24kitchen)