Nagerecht
4 personen

Arroz con leche
Rijst- en melkpudding


Ingredienten

Halve beker rijst

Een beker water

75 g suiker

2 eierdooiers

1 liter melk

Glaasje port

Limoenrasp van 1 limoen

Eetlepel kokosrasp (gedroogd, heel fijn)

Handje rozijnen

Een kaneelstokje

Kaneelpoeder

Vanille-extract (of gebruik bij de suiker een half zakje vanillesuiker, gebruik dan maar 50 gram suiker)

 

Kook de rijst met de kaneelstok en de limoenrasp (een limoenschil kan ook)tot beetgaar. Als het water bijna verdampt is zet dan het vuur zacht en voeg dan beetje bij beetje de (hete) melk toe.  Voeg suiker toe en blijf roeren tot deze opgelost is. Voeg de rozijnen en de kokos toe.

Druppel een beetje vanille-extract (of vanillesuiker) in de rijstebrij en laat het nog even zachtjes doorkoken.

Haal het geheel van het vuur, verwijder de kaneelstok (en evt. de limoenschil)

Voeg de tot schuim geklopte eierdooiers en de port toe en klop het geheel stevig door.

Laat het afkoelen en dien op in kommen of diepe borden en bestrooi het met de kaneelpoeder

 

Bron: Peruvian Cooking, basic recipes van Annik Franco Barreau