Nagerecht
4 personen
Appels in een knapperig jasje met chocoladesaus
Ingrediënten:
4 plakken bladerdeeg
2 Golden Delicious appels
4 amarettokoekjes
4 gedroogde vijgen
Boter
Suiker
Kaneel
Citroen
kant-en-klare chocoladesaus
rozijnen
Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Bak ze zachtjes in 30 gr boter. Voeg 2 eetlepels suiker en het sap van een citroen toe.
Laat de appels nog enkele minuten op het vuur.
Snijd 4 vierkanten van circa 15 cm uit het bladerdeeg en leg op elk vierkant een halve appel met de binnenkant naar boven.
Vul de appels met een fijngehakt mengsel van gedroogde vijgen, amarettokoekjes en kaneel.
Vouw het deeg dicht en maak 4 bundeltjes, bestrijk deze met een beetje water en zet ze 10 a 15 minuten in de oven op 200 °C.
Serveer ze lauw aan tafel met de chocoladesaus waaraan u wat rozijnen hebt toegevoegd.
Uit: La Cucina Italiana, lente 2007