Nagerecht
4 personen

Appel-Kaneelijs


Ingrediënten
6 eierdooiers
150 g suiker 1 el honing of maple siroop
1 tl vanille-extract
250 g appelstroop (of gladde appelmoes)
3,5 dl slagroom
1,8 dl volle melk
2 kaneelstokjes (of 1 tl gemalen kaneel)
 
Doe de eierdooiers, suiker, honing en een snuif zout in een kom en meng alles goed. Meng de appelstroop of appelmoes er door en klop er tenslotte de slagroom en melk door. Meng er tenslotte de vanille en kaneel door.
Doe het mengsel in een vacumeerzak en vacumeer deze.
Leg de zak in een waterbad van 85 oC gedurende 1 uur.
 
Koel de zak af in ijswater of leg hem een nacht in de koelkast.
Draai er vervolgens in een ijsmachine appel-kaneelijs van.
 
Commentaar van Joost:
Door onvoorziene omstandigheden ben ik de enige die dit ijs gegeten heeft. Het was apart en lekker!
 
Recept: Kookboek ‘Sous Vide Thuis’, Lisa Q. Fetterman