Nagerecht
4 personen
Ingrediënten
6 eierdooiers
150 g suiker 1 el honing of maple
siroop
1 tl vanille-extract
250 g appelstroop (of gladde
appelmoes)
3,5 dl slagroom
1,8 dl volle melk
2 kaneelstokjes (of 1 tl gemalen
kaneel)
Doe de eierdooiers, suiker, honing en een snuif zout
in een kom en meng alles goed. Meng de appelstroop of appelmoes er door en klop
er tenslotte de slagroom en melk door. Meng er tenslotte de vanille en kaneel
door.
Doe het mengsel in
een vacumeerzak en vacumeer deze.
Leg de zak in een waterbad van 85 oC gedurende 1 uur.
Koel de zak af in ijswater of
leg hem een nacht in de koelkast.
Draai er vervolgens in een ijsmachine appel-kaneelijs
van.
Commentaar van Joost:
Door onvoorziene omstandigheden ben ik de enige
die dit ijs gegeten heeft. Het was apart en lekker!
Recept: Kookboek ‘Sous
Vide Thuis’, Lisa Q. Fetterman