Nagerecht
4 personen
Appel crisp
Ingrediënten
2 a 3
grote appels (ik gebruikte elstar)
120 gr kristalsuiker
½
el maizena
1 tl kaneel
Crumble:
½
kop havermout
½ kop bloem
½ kop bruine basterdsuiker
¼ tl bakpoeder
¼ kop gesmolten boter
Verhit de oven voor op 175 oC.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in
plakken en leg die in een ovenschaal. Meng de suiker, de bloem en de kaneel en
strooi het mengsel over de appels.
Meng de droge ingrediënten voor de crisp en roer daar de
gesmolten boter door. Strooi het mengsel gelijkmatig over de appels.
Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer warm
Lekker met een bolletje ijs.
Recept: variatie op
http://allrecipes.com/recipe/apple-crisp-ii-2/
Commentaar van Joost:
Het originele Amerikaanse
recept gebruikt de ‘cup’ als maat.
Zo’n cup is ca. 236 ml.
Snel klaar en erg lekker.
Mijn versie was iets te hard gebakken, houd de oven
tegen het einde in de gaten!