Nagerecht
4 personen
Appel blauwe bessen havermout crumble
Ingrediënten
2 appels
200 gram blauwe
bessen
200 gram
zelfrijzend bakmeel
150 gram
rietsuiker
3 el havermout
150 gram boter
1 vanillestokje
Verwarm de oven voor op 190
°C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het
klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen
met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het
bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes
en voeg toe.
Snijd het vanillestokje open,
schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je
vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het
fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in 4
ovenschaaltjes in ca. 25 tot 30 min. goudbruin. Serveer met
wat van de blauwe bessensaus (van de hert) en een schep
creme fraiche.