Nagerecht
4 personen

Appel blauwe bessen havermout crumble

Ingrediënten
2 appels
200 gram blauwe bessen
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram rietsuiker
3 el havermout
150 gram boter
1 vanillestokje

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in 4 ovenschaaltjes in ca. 25 tot 30 min. goudbruin. Serveer met wat van de blauwe bessensaus (van de hert) en een schep creme fraiche.