Nagerecht
4 personen
Apfelstrüdel
Ingrediënten
50 g bloem
5 (middelgrote) appels
1 tl kaneelpoeder
90 gr rozijnen
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 pakje bladerdeeg
Citroensap
1 el bloem
1 ei (losgeklopt en gemengd met 3 el
melk)
250 ml slagroom
(optioneel)
Bereidingswijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap2
Schil ondertussen de appels en snijd deze in dunne
plakjes. Leg ze in een schaaltje en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet
verkleuren.
Stap3
Meng de suiker,
vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom. Dit mengsel voeg je vervolgens
bij de plakjes appel. Roer alles goed door en voeg de rozijnen toe.
Stap4
Rol vervolgens het bladerdeeg uit en verspreid de
vulling, die zojuist is gemaakt, over de lengte. De bovenste flap van het
bladerdeeg vouw je naar voren, over het mengsel heen. Besmeer het bladerdeeg met
het eimengsel en vouw de onderste flap van het bladerdeeg eroverheen. Druk het
geheel goed aan en maak ook de zijkanten goed dicht. Het eimengsel kun je als
"kleefmiddel" gebruiken.
Stap5
Draai de strudel om, zodat de mooie kant boven ligt.
Leg deze vervolgens op een ingevette bakplaat. Prik een paar gaatjes in de
bovenkant van de strudel, zodat de hete damp makkelijk weg kan.
Stap6
Plaats de strudel in het midden van de oven en laat
het 20 minuten bakken. Zet daarna de temperatuur wat lager, naar de 190 graden.
Laat de strudel vervolgens nog eens 20 goudbruin bakken. Laat de apfelstrudel
daarna ongeveer 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Bestrooi de
strudel eventueel nog met wat poedersuiker en serveer, als je dat lekker vindt,
met een flinke dot slagroom
Bron:
http://www.simpele-recepten.nl/recept/apfelstrudel