Nagerecht
4 personen

Apfelstrüdel


Ingrediënten

50 g bloem

5 (middelgrote) appels
1 tl kaneelpoeder
90 gr rozijnen
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 pakje bladerdeeg
Citroensap
1 el bloem
1 ei (losgeklopt en gemengd met 3 el melk)

250 ml slagroom (optioneel)
 
Bereidingswijze
Stap1 
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap2 
Schil ondertussen de appels en snijd deze in dunne plakjes. Leg ze in een schaaltje en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet verkleuren.
Stap3 
Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom. Dit mengsel voeg je vervolgens bij de plakjes appel. Roer alles goed door en voeg de rozijnen toe.
Stap4 
Rol vervolgens het bladerdeeg uit en verspreid de vulling, die zojuist is gemaakt, over de lengte. De bovenste flap van het bladerdeeg vouw je naar voren, over het mengsel heen. Besmeer het bladerdeeg met het eimengsel en vouw de onderste flap van het bladerdeeg eroverheen. Druk het geheel goed aan en maak ook de zijkanten goed dicht. Het eimengsel kun je als "kleefmiddel" gebruiken.
Stap5 
Draai de strudel om, zodat de mooie kant boven ligt. Leg deze vervolgens op een ingevette bakplaat. Prik een paar gaatjes in de bovenkant van de strudel, zodat de hete damp makkelijk weg kan.
Stap6 
Plaats de strudel in het midden van de oven en laat het 20 minuten bakken. Zet daarna de temperatuur wat lager, naar de 190 graden. Laat de strudel vervolgens nog eens 20 goudbruin bakken. Laat de apfelstrudel daarna ongeveer 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Bestrooi de strudel eventueel nog met wat poedersuiker en serveer, als je dat lekker vindt, met een flinke dot slagroom
 
Bron: http://www.simpele-recepten.nl/recept/apfelstrudel