Nagerecht
4 personen
Advocaat-vruchten bavarois
Ingrediënten
150 g frambozen + wat voor bovenop
150 g zwarte
bessen + wat voor bovenop
2 dl slagroom
85 g suiker
2,5 blaadjes gelatine (à 2 g)
1 eidooier op kamertemperatuur
125 g advocaat
60 g mascarpone,
Voorbereiding
Week 1 blaadje gelatine in koud water. Breng de
bosvruchten met 50 g suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al
roerend het uitgeknepen gelatineblaadje in op. Zet apart om af te koelen, af en
toe omroeren.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf in de koude kom en zet koel
weg.
Week 1,5 blaadje
gelatine in koud water.
Klop het eidooier met 35 g suiker luchtig , gaat het
beste boven (niet IN) een warmwaterbad. Roer de mascarpone erdoor.
Verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron en los
er daarna , al kloppend, de gelatine in op. Meng met de mascarponemassa en laat
even afkoelen.
Spatel
nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de glazen. Zet
20 minuten in de koelkast.
Spatel nu de rest van de slagroom door de
bosvruchtenmassa en verdeel over de glazen. Zet MINSTENS 4 uur in de koelkast.
Bron:
https://www.smulweb.nl/recepten/1362116/Advocaat-bosvruchten-bavarois