Nagerecht
4 personen
Aardbeientiramisu met sinaasappel
Ingrediënten
1 perssinaasappel
4 eetlepels grand manier
40 lange vingers
500 gram aardbeien
500 gram mascarpone
500 ml slagroom
4 el kristalsuiker
Wat basilicum
1 vanillestokje
1.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het
rasp met de likeur. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de lange
vingers. Schenk het likeurmengsel en de helft van het sinaasappelsap erover.
2.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd
in plakjes. Snijd de blaadjes van de basilicum in dunne reepjes en meng door de
aardbeien.
3.
Klop de
slagroom met de suiker stijf. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en
schraap met een mesje het merg eruit. Dit gaat het beste als je het gehalveerde
stokje plat op een snijplank legt. Roer de mascarpone met het vanillemerg los
met een vork en spatel door de slagroom.
4.
Verdeel de helft van de aardbeien over de lange
vingers in de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel en
vervolgens de rest van de lange vingers erover. Besprenkel met de rest van het
sinaasappelsap. Verdeel de rest van de mascarpone erover en schik de rest van de
aardbeien erop. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast
opstijven.