Nagerecht
4 personen

Aardbeientiramisu met sinaasappel


Ingrediënten
1 perssinaasappel

4 eetlepels grand manier
40 lange vingers
500 gram aardbeien 
500 gram mascarpone 
500 ml slagroom
4 el kristalsuiker
Wat basilicum
1 vanillestokje
 
1.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de likeur. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de lange vingers. Schenk het likeurmengsel en de helft van het sinaasappelsap erover.

2.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes. Snijd de blaadjes van de basilicum in dunne reepjes en meng door de aardbeien.

3.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Dit gaat het beste als je het gehalveerde stokje plat op een snijplank legt. Roer de mascarpone met het vanillemerg los met een vork en spatel door de slagroom.

4.
Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers in de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel en vervolgens de rest van de lange vingers erover. Besprenkel met de rest van het sinaasappelsap. Verdeel de rest van de mascarpone erover en schik de rest van de aardbeien erop. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.