Nagerecht
4 personen

Aardbeiensoep met vanilleroomijs en sauce Romanoff


Ingredienten:

100 gr aardbeien
1 bal roomijs
suikerwater (1 op 1) naar smaak
citroensap naar smaak
10 cc Fraise de Bois
aceto balsamico naar smaak
kletskop

 

Voor de sauce Romanoff:

10 cc wodka
20 cc Fraise de Bois
1 eetlepel suiker
75 gr aardbeien puree
250 gr slagroom


Bereidingswijze Romanoff saus:
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte en vermeng met de overige ingrediënten.

Bereidingswijze:
Aardbeien wassen, ontdoen van kroontje en in vieren snijden.
Suikerwater licht verwarmen de aardbeien toevoegen en fijn blenderen
Op smaak brengen met druppel citroensap, en wat Fraise de Bois.
Vier aardbeien in grove blokjes snijden licht marineren met poedersuiker en aceto balsamico.

Afwerking gerecht:
De gemarineerde aardbeien in een groot glas doen.
Hierop de aardbeien puree en een bal vanille roomijs en de Romanoff saus.
Afgarneren met een kletskop en takje mint.

Eet smakelijk!

 

Bron: http://www.horecastart.com/Aardbeiensoep%20met%20vanilleroomijs%20en%20Romanoffsaus.htm