Nagerecht
4 personen
Aardbeiensoep met vanilleroomijs en sauce Romanoff
Ingredienten:
100 gr aardbeien 1 bal roomijs suikerwater (1 op 1) naar smaak citroensap naar smaak 10 cc Fraise de Bois aceto balsamico naar smaak kletskop
Voor de sauce Romanoff:
10 cc wodka 20 cc Fraise de Bois 1 eetlepel suiker 75 gr aardbeien puree
Bereidingswijze Romanoff saus:
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte en vermeng met de overige ingrediënten.
Bereidingswijze:
Aardbeien wassen, ontdoen van kroontje en in vieren snijden.
Suikerwater licht verwarmen de aardbeien toevoegen en fijn blenderen
Op smaak brengen met druppel citroensap, en wat Fraise de Bois.
Vier aardbeien in grove blokjes snijden licht marineren met poedersuiker en
aceto balsamico.
Afwerking gerecht:
De gemarineerde aardbeien in een groot glas doen.
Hierop de aardbeien puree en een bal vanille roomijs en de Romanoff saus.
Afgarneren met een kletskop en takje mint.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.horecastart.com/Aardbeiensoep%20met%20vanilleroomijs%20en%20Romanoffsaus.htm