Nagerecht
4 personen

Aardbeien en sprinkhanen met een jasje van chocola


Ingrediënten

Aardbeien

Sprinkhanen

Pure chocola

 

Bereiding

Gebruik goede chocola met een cacaogehalte van minsten 70%.

Verwijder de vleugels en poten van de sprinkhanen, bak ze 1 minuut in hete olie en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Was de aardbeien en laat de kroontjes er aan zitten.

Smelt de chocola au bain marie.
Het is het beste om de gesmolten chocola vervolgens te tempereren. Daardoor zal de chocola na het afkoelen lekker knapperig worden. Dat tempereren gaat zo:

Giet twee derde van de gesmolten chocola op een marmeren plaat of een stenen aanrecht. Gebruik vervolgens een plamuurmes om de chocola voortdurend om te scheppen en over de plaat uit te strijken. Als je voelt dat de chocola duidelijk dikker begint te worden voeg je hem weer toe aan de warme chocola.

Doop de aardbeien en de sprinkhanen in de chocola en leg ze op een mooie schaal. Als het tempereren goed is gegaan zal de chocola ook buiten de koelkast hard en knapperig worden.

 

Recept: Het tempereren van chocola heb ik geleerd van Rudolf van Veen op 24kitchen (www.24kitchen.nl; je kunt daar ook een filmpje bekijken).

 

Commentaar van Joost:

Ik had al eerder beloofd een keer iets met insecten te doen. Omdat Rudi er niet bij was heb ik dat beperkt tot dit toetje. Gevriesdroogde Insecten kun je kopen bij de Sligro. Op www.bugsplaza.nlvind je andere verkoopadressen.
De aardbeien waren er voornamelijk om iets te hebben als men de sprinkhanen niet wilde eten.
Alles ging op en men vond de sprinkhanen zeker niet vies, maar wel even wennen. Ze zijn heel knapperig.