Hoofdgerecht
4 personen
Zwart geroosterde varkensfilet
1,6 kg varkensfilet aan vier lange stukken van 400 gr
Sap van 1 citroen
Handvol verse koriander
Marinade:
Halve theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
4 kruidnagels
1 eetlepel paprikapoeder
Geraspte schil + sap van 1 sinaasappel
Bosje tijm (alleen de blaadjes)
4 tenen knoflook fijn gehakt
1,5 dl ketchup
6 eetlepels balsamicoazijn
Marinade: Stamp de kruiden in een vijzel en meng met de overige ingrediënten.
Bestooi de aan vier lange stukken gesneden vlees ruim met zeezout en peper. Hussel ze door de marinade. Leg ze in een bak en doe de rest van de marinade eroverheen. Halve dag marineren! Pak de stukken vlees, leg ze horizontaal boven elkaar en steek er vier grote metalen barbecue spiesen verticaal door (circa 3 cm tussen de spiesen). De vier grote sukken vlees gaan nu 1 keer op de hete barbecue. 15 tot 20 minuten op de barbecue. Kwast het vlees bij elke keer draaien opnieuw in met de marinade. Hierdoor ontstaat de kleverige zwarte laag die verassend genoeg heerlijk Texaans zoet en rookerig smaakt
Snij de stukken vlees verticaal door zodat er vier losse spiesen ontstaan. Heerlijk met een hale maiskolf en een groene rucola salade met wat tomaat, zwarte olijfen en balsamicoazijn
Uit: Kook met Jamie pagina 181