Hoofdgerecht
4 personen

Zomerquiche met courgette


Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

750 gr. courgette, geraspt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

(olijf)olie

scheutje witte wijn

rasp van 1 à 2 limoenen

15 gr. muntblad, fijngehakt

zout en peper

2 eieren

 

Bekleed een quichevorm met vier plakjes bladerdeeg. Snijd de gewassen courgette overlangs in vieren, rasp de stukken met een grove rasp. Je kunt de geraspte courgette met zout bestrooien en uit laten lekken, je kunt ook na het bakken het hele courgettemengsel laten uitlekken in een zeef. Belangrijk is dat er niet te veel vocht in de taartvorm terechtkomt.

Verhit de olie in een braadpan, fruit de knoflook, voeg de geraspte courgette toe, doe er (op hoog vuur) een scheutje witte wijn bij en roerbak het geheel. Voeg dan de limoenrasp en fijngehakte muntblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Klop de twee eieren door het courgettemengsel heen en stort alles in de quichevorm. Zet die 25­30 minuten in een voorverwarmde oven (ca. 180 graden). Warm en koud lekker.

 

Ik heb hem koud geserveerd maar dat bleek toch minder lekker doordat het deeg dan een beetje een kleffe consistentie krijgt.

 

Bron: Volkskeuken, 16 augustus 2010