Hoofdgerecht
4 personen
Zeetong met spinazie en geroosterde aardappelen
Ingrediënten
4 zeetongen
(wilde) spinazie
1 uitje of sjalot, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 spaanse peper, pitjes en zaadlijsten grondig verwijderd en daarna fijngehakt
2 of 3 tomaten, zonder schil.
Blokjes feta kaas
Bereiden
Was de spinazie en droog hem
daarna goed, bijvoorbeeld in een slacentrifuge. Fruit in een grote pan,
bijvoorbeeld een wok, de ui, knoflook en peper in 2 el olijfolie. Voeg de
spinazie toe en bak deze mee tot hij is geslonken. Breng op smaak met peper en
zout.
Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het
tomatenvlees in nette blokjes. Voeg deze toe aan de spinazie en laat ze even
warm worden. Voeg tenslotte de kaasblokjes toe en laat ook deze heel even warm
worden.
Bak intussen de vis gaar in een koekenpan.
Leg op een verwarmd bord een
bergje van de gebakken spinazie en leg daarop (of ernaast) een gebakken tong.
Serveer met geroosterde aardappelen uit de oven.