Hoofdgerecht
4 personen

Zeetong met spinazie en geroosterde aardappelen


Ingrediënten

4 zeetongen

(wilde) spinazie

1 uitje of sjalot, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

1 spaanse peper, pitjes en zaadlijsten grondig verwijderd en daarna fijngehakt

2 of 3 tomaten, zonder schil.

Blokjes feta kaas

 

Bereiden

Was de spinazie en droog hem daarna goed, bijvoorbeeld in een slacentrifuge. Fruit in een grote pan, bijvoorbeeld een wok, de ui, knoflook en peper in 2 el olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot hij is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het tomatenvlees in nette blokjes. Voeg deze toe aan de spinazie en laat ze even warm worden. Voeg tenslotte de kaasblokjes toe en laat ook deze heel even warm worden.

Bak intussen de vis gaar in een koekenpan.

Leg op een verwarmd bord een bergje van de gebakken spinazie en leg daarop (of ernaast) een gebakken tong. Serveer met geroosterde aardappelen uit de oven.