Hoofdgerecht
4 personen
Zeebaars gevuld met courgette en scampi
Ingrediënten
3 (tja Rudi was er helaas niet) zeebaarzen (+/- 400-500 gram per stuk)
2 courgettes
Ong een halve prei
15 scampi
Olie
Zout en peper
Schil de courgette en rasp ze, snij de prei in ringen, Bak 4-5 min in 2 el olie. Zet het vuur uit. Pel de scampi en hak ze fijn, roer ze door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper.
Schub de vis (of laat het de visboer doen) verwijder de ingewanden en de graat. Die is behoorlijk stevig dus dat heb ik eerst aangezet met een mes en toen met een (vogel) wildschaar bij kop en staart doorgeknipt. Trek de graat eruit.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de vis met het groente scampi mengsel. Leg ze op een bakplaat op (droog) bakpapier. Bestrooi ruim met zout, peper en olie. Maak een vel ter grote van de bakplaat nat, wring uit en dek de vissen af met het natte bakpapier. Zet ze 40 minuten in de oven en serveer er 1 per persoon.
Bron: Cucina Italiana juli 2010